Hallo, ik ben een creatieve mama met 4 kinderen. Al vele jaren ben ik creatief bezig met verschillende knutsel-materialen.

Welke heb ik allemaal al vast gehad?
* origami
* pergamano
* feligraan
* stempels en deze inkleuren
* 3d kaarten maken
* kruissteek
* breien
* .....


en mijn nieuwe hobby is naaien. Kleren maken voor klein en groot, maar ook knuffels. Het is dan ook leuk om je vaardigheden te gebruiken bij het maken van een cadeautje,etc. .....



Veel plezier bij lezen van mijn blog en tot de volgende keer.







maandag 24 september 2012

Speltsandwiches


Ingrediënten voor 8-10 stuks:
  • 500 g speltmeel type 630 of type 405
  • 1/2 theelepel zout
  • 1-2 eetlepels rietsuiker (of ander zoetmiddel)
  • 15 g verse gist verbrokkeld(of een zakje korrelgist)
  • ca. 2,5 dl lauwwarm melkwater(half melk, half water, kan ook met sojamelk of geitenmelk
  • 60 g zachte boter, in stukjes
  • 1 eigeel vermengd met een beetje melk en rietsuiker om te bestrijken

Bereiding
  1. Alle droge ingrediënten vermengen.
  2. Indien verse gist gebruikt wordt, deze met een beetje van de lauwe melk oplossen vooraleer toe te voegen.
  3. Alles kneden (ook de boter bijvoegen) tot een zacht elastisch deeg.
  4. Toegedekt bij kamertemperatuur laten rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  5. Deeg doorkneden en in 8 à 10 stukken verdelen en tot broodjes vormen.
  6. Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en met het eigeelmengsel bestrijken.
  7. Insnijden met een scherp mes en terug laten rijzen.
  8. 20-25 Minuten in het midden van een op 200 °C voorverwarmde oven bakken.

Tips:
Broodjes vullen met een chocoladestaaf of gehakte chocolade onder het deeg mengen.
In citroensap of in rum en kaneel geweekte rozijnen en wat geraspte schil van een onbespoten citroen onder het deeg mengen.
( Nog meer recepten te vinden op speltwinkeltje.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen